Menu
Centre Natació Mataró

Identificar, tractar i prevenir la tendinitis amb l'Acupuntura

En la pràctica de l'esport és molt freqüent el fet de patir de TENDINITIS. De les més usuals que ens trobem a consulta en són: Espatlla (bíceps i supraespinós), colze (epicondilitis, epitrocleitis), genoll (rotulià) i peu (aquil·les i plantar).

Aquest tipus de lesió, pot aparèixer de dues maneres diferents, en primer lloc de manera sobtada, impedint de manera immediata a l'esportista entrenar i/o competir amb la intensitat que desitja o necessita, la segona manera d'aparèixer, és progressivament, iniciant a poc a poc les molèsties / dolor, però que si no es tracta a temps, afectarà tant que també impedirà la pràctica de l'esport.

TRACTAMENT

El tendó és una estructura molt fibrosa i amb menor oxigenació que l'estructura muscular, per tant amb menor capacitat per a la seva recuperació, hem vist que difícilment millorarà o curarà si només es fa repòs. Una de les propostes terapèutiques més utilitzada en aquests darrers anys i per aquest tipus de lesions és l'ACUPUNTURA, aplicant les agulles a la zona afectada i a zones perifèriques i properes, relacionades amb la lesió i amb l'ajuda d'un aparell d'ELECTROESTIMULACIÓ. Amb aquesta tècnica podem crear una major arribada de sang a la zona per a oxigenar la lesió, regenerant i desinflamant, així com una relaxació de les fibres tendinoses afectades. D'aquesta manera el temps de recuperació és menor i la qualitat del tendó es manté per a poder seguir entrenant i competint a alt nivell.

PREVENCIÓ

Amb aquesta mateixa tècnica també podem prevenir aquestes TENDINITIS quan són constants i es repeteixen en un mateix tendó, evitant que l'esportista entri en la fase dolorosa que impedeix tant entrenar com competir.


En cas de patir TENDINITIS, el numero de sessions que es necessiten pot variar d'una persona a un altre, però en general podem dir que en unes tres sessions ja s'ha de trobar millora, i que entre la sisena i vuitena sessió, la lesió ja podria estar solucionada, essent necessari al principi una o dues sessions setmanals, per anar disminuint la freqüència de manera progressiva. En cas del tractament preventiu per evitar la lesió, el número de sessions és menor, essent freqüent entre tres i cinc sessions de tant en tant, i especialment en èpoques de més intensitat en l'entrenament.

JORDI VICENT                                                            

Acupuntura- Clínica Issa

 

 

patrocinadors del Club

  • quadis
  • quadis
    • Sanitas
 
  • Tecno Campus
  • El Tot
  • fosbury

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:45
Dissabtes de 7:00 a 22:00
Diumenges i Festius de 8:00 a 22:00
De novembre a març
diumenges i festius tanquem a les 19h

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.