Menu
Centre Natació Mataró

El document de la LEN ho diu molt clar; el Clor elimina el Coronavirus

La Lliga Europea de Natació (LEN) ha publicat un document en el que, confirma, en base a diferents estudis científics que l'aigua correctament tractada amb clor és capaç d'eliminar el virus responsable del Covid-19. I aquest efecte es produeix tant a la mateixa aigua com en l'ambient de piscina per l'efecte de l'evaporació del clor.

Aquí podeu llegir el document traduït i també podeu descarregar-vos l'original.

Els clubs de Natació som Clubs Segurs

És reconegut que el distanciament social i altres mesures preventives no seran possibles en totes les circumstàncies, sobretot en un joc d'oposició durant el partit. Les PISCINES ja són de per sí entorns considerats saludables, i si les mesures higièniques habituals d'acord amb les normatives són respectades, no són entorns que es vegin afectats per casos d'epidèmia.

El virus responsable de la COVID-19 és un virus amb una membrana lípida externa fràgil. Els virus amb aquest tipus de membrana són menys estables en l'ambient, i més sensibles als oxidants, com el CLOR. D'acord amb el que marca l'O.M.S., els mètodes convencionals emprats en el tractament centralitzat d'aigua que utilitza filtratge i desinfecció en clor, s'han demostrat capaços de desactivar el virus responsable de la COVID-19. Tot i que s'ha trobat alguna mostra d'aigua de riu amb presència del virus, no s'ha detectat en l'aigua potable de consum i, basant-se en les actuals evidències i estudis, el risc real de presència en recursos hídrics és molt baix.

Els estudis també indiquen que, per a una desinfecció efectiva de l'aigua, ha d'haver-hi una concentració residual de clor lliure major de 0,5mg/l (≥0,5mg/l) Tanmateix, està àmpliament demostrat que una concentració de clor lliure per sobre de 0,5mg/l garanteix una complerta desactivació del SARS-CoV (virus de la mateixa família del causant de la COVID-19). En aquest sentit, és important tenir en consideració que l'aigua emprada en les piscines ha de tenir els mateixos requisits que l'aigua de consum humà. Tots els anteriors principis estan en la línia de l'opinió del CDC (Centre de Control i Prevenció d'Enfermetats) que és el punt de partida als USA per a l'aplicació de totes les mesures en conceptes de prevenció i control d'enfermetats:

“Els mètodes convencionals de tractament d'aigües que emprin filtratge i desinfecció, com els que s'utilitzen en l'enorme majoria de sistemes d'abastiment municipals d'aigua de consum, eliminen o inactiven el virus de la COVID-19.”

  • No hi ha cap evidència de ningú infectant-se de COVID-19 per beure aigua potable.

 

 

patrocinadors del Club

  • quadis
  • quadis
    • Sanitas

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:30
Dissabte de 7:00 a 22:00
Diumenge de 8:00 a 22:00

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.