Menu
Centre Natació Mataró

La Rosa Roca; la més veterana de la 1a Banyada de l'any

La Rosa és sòcia del Centre des del 1991, on hi va aprendre a nedar, amb en Vicenç Tarrés. D’aleshores ençà, és una assídua a l’aigua de la piscina i a la de mar. Si volem parlar amb ella és perquè amb 82 anys, i amb 83, i amb 84 i ara, amb 85 ha estat la nedadora més veterana que ha estrenat el nou any tirant-se a mar el 1r dia de Gener.

¿Quants anys fa que t’hi tires?

Ui! Molts, és que jo soc de les que ens tirem a mar tots els dies de l’any. És un fet rutinari. L’hivern baixem a dos, tres cops a la setmana, ben bons, però cada setmana ens hi remullem. El què passa és que de la colla que fórem; el dr. Font, el sr. Mas, la Conxita Carrasco, la "Nita" Català, ara ja només quedo jo;  

¿Quines ganes de passar fred, no?

Bé, potser sí, però tenim una estratègia fantàstica, a l’hivern, ens hi tirem ben a poc a poc per anar aclimatant el cos. Primer els peus i de mica en mica anem entrant fins a la cintura, i després capbussada!, que fem durar uns quinze minuts, malgrat estigui molt freda és pot suportar (riu). El plaer ve després quan a bon pas anem fins a la piscina olímpica que trobem calentíssima. A l’estiu ho fem a l’inrevés. Son maneres de de gaudir de l’aigua. (I torna a riure).

¿I de fa quatre anys amb el títol de la més veterana?

Si, ja ho veus!. Qui m’ho havia de dir, ¿oi?. Jo que segueixo amb el meu hobby de banyar-me a mar i ara resulta que em dones copes i trofeus (i tornem a riure).

¿I el cor no et salta amb l’aigua gelada?

Doncs si, clar que batega amb l’aigua freda, però mai no he tingut cap problema, ni m’he fet mai una revisió mèdica on em miressin el cor. Deu ser que soc valenta com ma mare. Ella, que venia de pagès, no parava mai, tingués l’edat que tingués.

I després del 1r dia de l’any, tu continues amb els teus banys a mar.

Oi tant, i ara som força colla també, potser dotze o tretze, tot i que a vegades coincideixo poc amb ells. Jo soc molt d’anar a la meva, i cada dia a la piscina, primer vaig al gimnàs a pedalar, i quan acabo surto a mar. Alguns cops hi son, d’altres potser ja han marxat.

La broma mentre xerrem ens arriba d’en Josep, que tot passant pel darrera de la Rosa interromp la conversa per apuntar; “les dones procuren amargar l’edat traient-se anys, volen ser més joves, però ella (assenyala la Rosa) se’n posa per a poder guanyar la 1a banyada.

Hahaha... tots esclatem a riure.

¿La nit de la revetlla, te’n vas a dormir d’hora?

Doncs si. Anys enrere fèiem revetlla, tot i això anàvem a dormir d’horeta. Ara, la revetlla me la faig jo sola, un bon sopar de pa amb tomàquet i una copeta de cava, i després de les campanades a dormir. L’endemà, ben llevada des de les 7, esmorzo com cal i a les 11 ja baixo cap  a la piscina. Saludo a tota la colla, i comentem la gentada que hi arriba a haver des que s’ha fet tan popular. Ens col·loquem ben posadets i quan toquen la sirena, jo tranquil·lament vaig cap a les ones.

¿ I fins quan, Rosa?

Ui! Fins que el cos aguanti. M’agrada molt banyar-me a mar i no ho penso deixar pas mai.

I altra vegada la seva rialla dolça. S'aixeca de la taula, recull la seva bossa i ens en anem a fet quatre fotos.

Moltes gràcies Rosa.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

patrocinadors del Club

  • quadis
  • quadis
    • Sanitas
 
  • Tecno Campus
  • El Tot
  • fosbury

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:45
Dissabtes de 7:00 a 22:00
Diumenges i Festius de 8:00 a 22:00
De novembre a març
diumenges i festius tanquem a les 19h

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.