Menu
Centre Natació Mataró

Article sobre l'exercici enfront el sederentarisme (2a part)

Una mala forma física o el sedentarisme es relacionen amb l'aparició de diversos trastorns cardiovasculars, locomotors, neoplàsics, endocrins, trastorns mentals, etc., que són causa d'una important mortalitat i incapacitat al nostre país. La malaltia cardiovascular és una de les principals causes de mort, incapacitat i despesa sanitària a Catalunya. La segona causa de mort és la derivada de les malalties relacionades amb el càncer. El sedentarisme, per tant, es relaciona amb un mal estil de vida.

El canvi d'estil de vida és el que pot propiciar la millora de la salut en general. Una opció simple i rendible és la realització d'exercici físic regular. En aquest sentit, la natació es presenta com una alternativa molt vàlida per la seva poca afectació traumàtica i per ser un esport molt complet a nivell cardiovascular, respiratori i muscular, la qual cosa va a reportar uns beneficis indubtables en totes les persones que escullin aquesta modalitat de exercici físic. El canvi d'hàbits produït per l'exercici comportarà una millor modulació dietètica, el control del pes, la regulació de l'estrès, les conductes d'evitació de tabac i alcohol i l'adopció de mesures preventives relacionades

Està demostrat en població sana sedentària que, mitjançant la realització d'un programa aquàtic durant més de 5 mesos amb una freqüència de 3 sessions per setmana d'uns 30 minuts de durada, es produeix una millora major del 30% en el test de Cooper aquàtic (12 min nedant) i d'un 11% en la prova de 2 km caminant. Això ens demostra que mitjançant la realització d'un programa físic o aquàtic les millores són rellevants per a la salut. Per tant, un programa regular d'exercici ens portarà a un estil de vida saludable, a evitar malalties, a sentir-nos sans i a mantenir una salut física i mental molt constructiva la qual cosa ens pot orientar cap a un estat del benestar amb repercussions molt importants en tots els àmbits de la nostra vida.

 

La societat ha de reaccionar per corregir aquesta perillosa tendència al sedentarisme que apunten les investigacions més recents. El foment de l'activitat física s'ha d'entendre com la millor medicina preventiva que existeix. Les autoritats sanitàries, educatives i esportives haurien d'intensificar les campanyes per conscienciar tota la població.

 

 

Dr. Mario Lloret

Catedràtic d'Anatomia del INEF

Natació Terapèutica

Sr. Carlos Roy
Teràpia Manual i Salut del CNM

 

patrocinadors del Club

  • La Sirena
  • quadis
  • torrot
 
  • Tecno Campus
  • El Tot
  • fosbury

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:45
Dissabtes de 7:00 a 22:00
Diumenges i Festius de 8:00 a 22:00
De novembre a març
diumenges i festius tanquem a les 19h

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.