Menu
Centre Natació Mataró

Consells per evitar les afeccions del clor a la pell

L’estiu és una època en que augmenta l’afluència de públic a les piscines. Les activitats esportives aquàtiques com la natació, són molt favorables per a la salut però cal tenir en compte que el clor que conté l’aigua de les piscines pot produir algunes alteracions sobre la pell, especialment en persones que tenen una major predisposició a determinades patologies cutànies.

El clor és una substància que s’afegeix a l’aigua per tal de desinfectar-la de microorganismes que podrien produir infeccions a la pell i a les mucoses del nostre organisme. Ara bé, cal tenir en compte que el clor és una substància que aplicada directament sobre la pell és irritant i pot produir cremades, però a l’aigua de les piscines s’utilitza de forma mot diluïda per tal d’aconseguir un efecte desinfectant. Per tant, el clor no ha de produir problemes a totes les persones, sinó que produeix irritacions en persones que tenen malalties de la pell com la dermatitis atòpica. La dermatitis atòpica és una patologia molt freqüent en nens però també la pateixen alguns individus adults. En aquests individus, la pell té més tendència a estar seca, de manera que el clor empitjora aquesta situació i pot desencadenar brots de dermatitis atòpica. En aquests brots, les persones tenen lesions vermelloses, descamatives, amb pruïja associada que requeriran un tractament específic per part del dermatòleg.

Per tal d’evitar aquestes situacions és recomanable que els individus amb pell molt seca i amb tendència a la dermatitis atòpica es dutxin després de realitzar activitats aquàtiques a les piscines utilitzant sabons neutres, que siguin poc agressius per la pell, i adquireixen l’hàbit d’aplicar crema hidratant a tota la pell del cos després de fer activitats a la piscina.

En persones que no tenen aquesta predisposició, l’aigua amb clor de les piscines no produeix alteracions significatives, sempre i quan els nivells de clor siguin els recomanats, però pot induir que la pell estigui més seca i descamativa que habitualment. Per aquest motiu, la dutxa posterior a la natació i l’aplicació de crema hidratant són recomanables per totes les persones que realitzin activitats a les piscines.

Més enllà dels efectes sobre la sequedat de la pell, el clor de les piscines no produeix més infeccions sobre la pell ni altres patologies, ja que precisament el clor s’afegeix a l’aigua per tal d’evitar-les.

Dra. Anna López dermatòloga de la Clínica Issa

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

ASPECTES QUE AFECTEN LA NOSTRA SALUT

Avui us vull parlar de com n'és de positiu el fet de que ens dediquem una estoneta a revisar com estan certes àrees de la nostra vida.Mireu, segur que estareu d’acord en que LA SALUT està influenciada per una multiplicitat de factors. Quantes persones coneixeu o vosaltres mateixos us heu trobat que sense tenir cap malaltia us sentiu fluixos, sense energia,... I hi ha persones que em diuen: “però, si menjo molt sa i faig esport cada dia?” Què em pot estar passant?


A mi m’agrada dir que la Salut és molt més que la simple absència de malaltia, és molt més que una dieta i l'exercici físic. La veritable salut també requereix estar en equilibri amb les diferents àrees de la vida per nodrir la ment, el cos i l’esperit.


¿A què em refereixo quan dic preneu-vos un temps per revisar com estan certes àrees de la vostra vida? Veureu, avui en dia tothom ha llegit articles i sap que uns bons hàbits alimentaris protegeixen el nostre estat de salut en general i que l’exercici és indispensable per oxigenar el cos i mantenir els nivells d’estrès tolerables. No ho creieu? Ara bé, cal portar-ho a la pràctica!


Si ets dels qui ja fa temps que has triat una dieta equilibrada i una mica o molta "canya" en l’exercici físic, ja et pots ben felicitar. Continua així! Tantmateix, com deia al principi, potser no acabes de sentir-te del tot bé. ¿Realment creus que estàs fent tot el que pots per a mantenir la teva salut en el seu millor estat? ¿T’has parat a pensar, per un moment, en altres àrees, igualment importants i necessitades d’atenció? ¿Quines són aquestes àrees que cal tenir presents juntament amb la dels bons Hàbits Alimentaris i Exercici Físic?

Seguiu-me:


*DORMIR: Quantes hores dorms al dia? Ets dels qui et poses al llit i dorms d’un tret fins al matí? O et costa conciliar el son? Com avaluaries aquesta àrea de la teva vida?


*Les RELACIONS: ¿Et sents feliç amb les teves relacions de parella, pares, fills, germans, amics, companys de feina, amb tu mateix/a? ¿Quins nutrients aportes a la teva salut en aquest àmbit?


*El TREBALL: ¿Et sents satisfet/a amb la feina que fas? O ets dels qui la fa perquè creus que no et queda una altre opció o tens por de sortir de la teva zona de confort?


*L’ESPIRITUALITAT: Sigui quina sigui la teva religió o les teves creences, estàs connectat/da veritablement amb tu? Els teus principis i valors estan actius en el dia a dia o només de pensament? Com t’alimentes en aquesta àrea?


*La CREATIVITAT: Tots els éssers humans som creatius per naturalesa. Fas sortir la teva?

*Les FINANCES: Tens equilibri entre les despeses i els ingressos? Gastes més del que guanyes? On et trobes en aquest aspecte?


*La VIDA SOCIAL: Ets sents sol o acompanyat? T’envoltes de persones que et facin sentir bé i t’aportin benestar? Com t’alimentes aquí?


*L´AMBIENT A LA LLAR: Casa teva és un lloc on t’hi sents segur? Mires de sortir-hi el més aviat possible perquè no t’hi sents a gust? Quin és l’ambient de casa?

Aquestes són algunes de les preguntes que pots fer-te per revisar a quines altres àrees de la teva vida necessites posar-hi més atenció, perquè totes elles poden influir en que no et sentis del tot bé. Un cop respòs a les qüestions d’abans, tria l’àrea que consideris necessita ser atesa en aquests moments
de la teva vida i… a mimar-la!

Fins aviat,

Regina Florenza

Coach de Salut Integrativa

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.reginacoachsalud.com

Llegir més
Subscripció a aquest canal RSS

patrocinadors del Club

  • La Sirena
  • quadis
  • torrot
 
  • Tecno Campus
  • El Tot
  • fosbury

HORARIS DEL CENTRE

Dilluns a Divendres de 6:00 a 22:45
Dissabtes de 7:00 a 22:00
Diumenges i Festius de 8:00 a 22:00
De novembre a març
diumenges i festius tanquem a les 19h

CONTACTE

Passeig Marítim, 92
08301 MATARÓ | Barcelona
Tel. 93 796 29 02
Fax 93 790 61 48
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.